Begeleiding bij levensoriëntatie

voor jongvolwassenen die zoekende zijn

Samenwerking

Mijn praktijk voor levensoriëntatie is voor een deel gevestigd in de praktijk van Fysiotherapie De Vos. Fysiotherapie De Vos is gevestigd in Spijkenisse en legt zich toe op het behandelen van mensen met lichamelijke klachten. Voor sommige van deze lichamelijke klachten is het niet duidelijk wat de oorzaak is. Men spreekt hier van psychosomatische klachten, wat betekent dat deze vage, onbegrepen klachten vaak een psychische oorzaak hebben. Om mensen bij deze klachten te kunnen helpen, leek het ons waardevol om de handen ineen te slaan.

Psychische klachten uiten zich vaak op een lichamelijke manier. Iemand met een burn-out is moe, rusteloos en gespannen. Dit uit zich vaak in slapeloosheid en spanningsklachten, met pijn in het hoofd, de nek, de buik en/of de rug als gevolg. Tevens is er vaak sprake van een slechte eetlust en verteringsproblemen. Voor iemand die met levensvragen rondloopt en in een quarterlife crisis zit, zijn er vaak dezelfde lichamelijke klachten. Soms is er ook sprake van (chronische) hyperventilatie, wat eveneens leidt tot vage klachten als tintelingen en een dof gevoel in de huid tot een benauwd en drukkend gevoel op de borst.

Na enige tijd gaat men dan naar een huisarts. De huisarts constateert vaak dat het probleem niet ernstig is, maar dat men baat kan hebben bij fysiotherapie om de lichamelijke klachten aan te pakken. Maar ondanks dat het vaak daadwerkelijk om lichamelijke klachten gaat, hebben deze lichamelijke klachten soms ook te maken met psychische en/of existentiële ongemakken. Om deze reden hebben we besloten om de handen ineen te slaan, zodat we mensen een holistische aanpak kunnen aanbieden. We koesteren namelijk de idee dat lichaam en geest nauw met elkaar verbonden zijn. Lichamelijke pijn kan tot geestelijke ongemakken leiden en andersom.

Praktische informatie

Hoofdvestiging
Vlinderveen 248
3205 EJ Spijkenisse
0181-632378

Vestiging M. Point
Gaddijk 43
3205 LA Spijkenisse
0181-647007

Website: www.fysiodevos.nl
E-mail: info@fysiodevos.nl